9 aug

Hvor ofte bør hunden din vaskes?

Før i tiden var det få mennesker som brydde seg om å vaske hunden sin. Den gang var det slik at hunder luktet – og ferdig med det. I dag er situasjonen helt annerledes, og både det å sove sammen med hunden, samt annen nærhet, krever at hunden får seg et bad fra tid til annen. Å gi hunden din en skikkelig dusj er derfor bra slik at du får fjernet sand og stein og annen skitt fra hundepelsen.

Men, hvor ofte skal hunden vaskes?

Dette avhenger mye av hvilken hunderase det er, hudtypen til hunden, hvilken livsstil den har, osv. Hvis hunden er i jevnlig kontakt med deg selv og de andre i familien, er det absolutt viktig å holde hunden ren. Husk at hunden kan få fukteksem ved for hyppig vask. Hvis du lar hunden sove sammen med deg i sengen, sier det seg selv at den trenger et bad nå og da.

Hvis du derimot vil skaffe deg en valp, skal den ikke bades før innen den har nådd en viss alder. Etter at hunden er cirka åtte uker, er hunden vant til at mor slikker den ren. Denne bevegelsen kan du simulere med en litt fuktig klut med varmt vann.

Hvis du er i tvil, kontakt en dyrlege på nett for gode råd og tips om hundestell.