10 jun

Norsk elghund grå

Hos elgjegere i Norden er Norsk grå elghund den elghundtypen man ser hyppigst. Visste du forresten at dette også er Norges nasjonalhund? Foruten å være en fantastisk jakthund, passer den også ypperlig som familiehund.

Tidligere hadde man en oppfatning om at Norsk elghund grå var mer eller mindre menneskevond. Heldigvis har vi med tiden forstått at dette er langt fra sant. De har et rolig gemytt, og er vennlige og trofaste mot både barn og voksne.

En populær hund

Hvis en ser på registreringsstatistikken til Norsk kennel klub (NKK), vil man se at Norsk Elghund grå ligger som nummer to hvert år. Årlig registreres det et sted mellom 1050 og 1250 nye valper av denne rasen, som er en klar favoritt blant elgjegere i Norge. De koster endel, men med et lån fra centum kan drømmen gå raskere i oppfyllelse.

Utseende og størrelse

Norsk elghund grå er en spisshund med mye og tett, grå pels med nyanser av hvitt og sort. Du må forvente en god del røyting to ganger i året – vår og høst. Utenom det er dette en lettstelt hund som bare trenger et bad med jevne mellomrom. Ørene står rett opp, og øynene er mørke og vennlige. Vanlig mankehøyde for hannen er 52 cm, mens for hunnen er den 49 cm. Halen er tykk og krøller seg fremover. Norsk elghund grå trives aller best ute.

Mosjon og dressur

Norsk elghund grå trenger mye mosjon og aktiviteter. De elsker å gå lange turer, og kan lett kjede seg om de blir for mye i ro. Dette kan føre til at de finner på rampestreker, som kanskje ikke du vil sette like stor pris på.

De har en tendens til å bjeffe mye, da de er opptatt av å passe territoriet sitt. Men med god og riktig dressur, vil du få en godt oppdratt hund som du vil ha glede av i mange år.